Prejsť na obsah

Vstup mestských častí Vyšné Opátske a Lunik IX. do združenia Cassoviainfo

V uplynulých dňoch ako prví poslanci mestských častí Vyšné Opátske a Luník IX. schválili na miestnej úrovni vstup týchto mestských častí do neziskového združenia Cassoviainfo, v rámci ktorého budú ďalej pokračovať v spolupráci s mesto Košice na realizácii projektu „Celomestského informačného integrovaného systému mesta Košice - CIIS ".

Tieto aktivity sú pokračovaním grantu financovaného z fondov EÚ, ktorý bol ukončený dňa 31.7.2005 zameraného na spracovanie štúdie „Celomestského informačného integrovaného systému mesta Košice - CIIS". Na jeho realizácii sa okrem Mesta Košice podieľali ako partneri projektu aj všetky jeho mestské časti. Vstup všetkých 22 mestských častí do združenia je ďalším nevyhnutným krokom k úspešnému pokračovaniu budovania funkčného celomestského informačného integrovaného systému na úrovni mesta Košice.

Spolupráca mesta Košice s jeho mestskými časťami v rámci združenia Cassoviainfo predstavuje novú etapu vzájomných vzťahov samosprávnych orgánov na úrovni mesta, ktorú si vyžaduje súčasná transformácia verejnej správy na Slovensku. Rozvoj spoločnosti smeruje k rozvoju a budovaniu informačnej spoločnosti aj na regionálnej úrovni, pričom významnú úlohu zohrávajú práve informačné a komunikačné technológie, ktorých absencia je v súčasnosti jednou z príčin hospodárskej stagnácie regiónov, nevynímajúc ani mesto Košice.