Prejsť na obsah

Vyjadriť sústrasť Nórskemu kráľovstvu môžete v kondolenčnej listine na magistráte

Obrovská tragédia, ktorá sa udiala v Nórsku uplynulý piatok popoludní, otriasla nielen touto krajinou, ale celým svetom. Bombový útok v Osle a streľba na ostrove Uya si vyžiadali 93 obetí. Predstavitelia mesta Košice vyjadrujú hlbokú sústrasť rodinám pozostalých a Nórskemu kráľovstvu aj v kondolenčnej listine, ktorú môžete prísť podpísať aj vy.

Od dnes od 12.00 hod. je kondolenčná listina prístupná pre Košičanov, ktorí majú záujem prejaviť sústrasť pozostalým a spolupatričnosť s nórskym národom. Listina bude vystavená dnes do 18.00 hod. a zajtra od 6.00 – 18.00 hod. vo vestibule Magistrátu mesta Košice, v blízkosti výstavy venovanej nórskemu spisovateľovi Björnstjern Björnsonovi.

„S obrovským smútkom v srdci a nesmiernou ľútosťou a som prijal šokujúce informácie o ľudskej tragédii, ktorá sa odohrala v Nórskom kráľovstve uplynulý piatok popoludní. Šialenec pripravil o život 93 nevinných obetí. Je to strašná správa nie len pre rodinných príslušníkov, priateľov a známych nezmyselne zabitých ľudí po vyčíňaní fanatického politického radikála. Je to strašná správa pre celý svet. Preto som presvedčený o tom, že celý svet je povinný v týchto ťažkých a tragických chvíľach pre Nórske kráľovstvo vyjadriť otraseným obyvateľom Vašej krajiny svoju úprimnú sústrasť a človečenskú spolupatričnosť v presvedčení, že takáto tragédia sa už nebude nikdy opakovať. Prijmite teda, prosím, v týchto smutných chvíľach toto úprimne mienené povzbudenie aj ako dôkaz, že aj tu na Slovensku si plne uvedomujeme dosah hrozného činu, pre ktorý neexistuje ospravedlnenie ani rozumové zdôvodnenie," uvádza v kondolenčnom liste primátor Košíc Richard Raši.