Prejsť na obsah

Výstava „Jeruzalem zhora"

6. mája 2008 sa v aule Teologickej fakulty Katolíckej univerzity v rámci osláv „Dňa mesta Košice" uskutočnilo medzinárodné ekumenické sympózium „Rodina – nádej budúcnosti." Podujatie sa konalo pod záštitou Mons. Alojza Tkáča, arcibiskupa a veľkého kancelára KU a Ing. Františka Knapíka, primátora mesta Košice. Sympózium pripravili Teologická fakulta - Centrum pre dialóg, Mesto Košice a Ekumenické spoločenstvo Košice.

Zároveň v tento deň v átriu Teologickej fakulty Jossi Steiner, rabín ŽNO a prof. Anton Konečný, dekan TF za účasti hostí sympózia a hostí z Izraela sprístupnili expozíciu 22. farebných fotografických panelov s krátkym slovenským komentárom.
„Jeruzalem zhora" zobrazuje historicky a architektonicky vzácne mesto. Výstava určite zaujme a prekvapí aj mnohých našich slovenských návštevníkov a pútnikov prichádzajúcich do Svätej Zeme. Inštalovaná je pri príležitosti 60. výročia vzniku štátu Izrael.

Výstava je verejnosti denne prístupná v átriu Teologickej fakulty KU na Hlavnej ul. 89 od 6. mája 2008 v čase od 8.00 hod. do 19.00 hod. a potrvá do 5. júna 2008.


/Zdroj: Oddelenie kultúry MMK, Teologická fakulta KU – Centrum pre dialóg /