Prejsť na obsah

XIII. ročník Športového dňa národnostných menšín

Klub národnostných menšín a Pamätná izba Sándora Máraiho v spolupráci s Komisiou národnostných menšín pri Mestskom zastupiteľstve v Košiciach Vás pozývajú na XIII. ročník Športového dňa národnostných menšín, ktorý sa uskutoční v sobotu 25. júna 2011 v športovom areáli Olympia na Čínskej ulici na sídlisku Ťahanovce v Košiciach. Začne sa 09.00 hod. športovou disciplínou futbal. Slávnostné otvorenie je naplánované na 10.00 hod.

Záštitu nad podujatím prevzal starosta Mestskej časti Košice – Sídlisko Ťahanovce RNDr. Ing. Emil Petrvalský, CSc. Podujatie sa uskutoční s finančným príspevkom Mesta Košice.

Súťažiť budú reprezentanti zastupujúci národnostné menšiny: bulharskú, českú, karpatsko-nemeckú, maďarskú, poľskú, rómsku, rusínsku, ukrajinskú a židovskú v týchto športových disciplínach: futbal pre deti i pre dospelých, nohejbal, tenis pre dospelých, šípky, šachy, rôzne športové súťaže a súťaže zručnosti pre deti, štafetový beh rodín a preťahovanie lanom.

Na podujatie sú pozvaní samozrejme aj všetci záujemcovia bez rozdielu národnosti. V areáli je možnosť občerstvenia v miestnom bufete. Pre všetkých účastníkov športových turnajov je zabezpečené občerstvenie a pre deti sladká odmena.

Vstup na podujatie je voľný.


/Zdroj: Referát kultúry, marketingu a styku so zahraničím/