Prejsť na obsah

Zadržaná osoba z celoštátneho pátrania

Dňa 02.06.2017 v doobedňajších hodinách koordinátor Mestskej polície Košice stanice Nad jazerom (MsP) prijal telefonický oznam, podľa ktorého sa v objekte Miestneho úradu Mestskej časti Košice Nad jazerom mala nachádzať osoba, po ktorej je vyhlásené celoštátne pátranie.
 
Na miesto boli vyslané hliadky MsP a súčasne bolo občanom oznámené, že osoba – muž uteká smerom na ulicu Rovníkovú a taktiež je popis. Osoba bola prenasledovaná hliadkou MsP, nereagovala na žiadne výzvy a ďalej utekala. Príslušníci MsP osobu dobehli v parku na ulici Sputnikovej, ktorá bola následne predvedená na stanicu MsP, nakoľko odmietla predložiť doklad totožnosti ako aj poskytnúť potrebnú súčinnosť k zisteniu jej totožnosti.
 
Po príchode na stanicu MsP osoba predložila cestovný pas, z ktorého bola zistené jej osobné údaje. Jej totožnosť bola overená prostredníctvom príslušníkov Policajného zboru v Košiciach Obvodného oddelenia Nad jazerom. Súčasne bolo zistené, že po osobe je vyhlásené celoštátne pátranie pre spreneveru, exekúcie a zanedbanie povinnej výživy.
 
Na sanicu MsP bola privolaná hliadka Policajného zboru, ktorá po príchode osobu prevzala k vykonaniu ďalších nevyhnutných procesných úkonov.