Prejsť na obsah

Záujmové združenie žien Fenestra pozýva na seminár

Záujmové združenie žien Fenestra je nezisková, mimovládna organizácia, ktorá od r. 1999 aktívne pôsobí v oblasti prevencie a eliminácie násilia páchaného na ženách v párových vzťahoch. „Hlavnou činnosťou našej organizácie je poskytovanie špecifických služieb pre ženy a ich deti, ktoré zažívajú, alebo zažili násilie, ako aj vzdelávanie v téme násilia páchaného na ženách v párových vzťahoch a aktivity v oblasti zvyšovania povedomia a obhajoby ľudských práv žien a detí smerom k verejnosti," povedala štatutárna zástupkyňa združenia Jana Olejníková.

V súčasnosti Fenestra realizuje projekt podporený Radou vlády SR pre prevenciu kriminality s názvom „Spoločná intervencia – cesta k prevencii domáceho násilia", ktorého cieľom je vytvorenie pracovnej skupiny zloženej zo zástupkýň a zástupcov Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach, Úradu práce, soc. vecí a rodiny v Košiciach, oddelenia sociálnych vecí Magistrátu mesta Košice, odboru sociálnych vecí Košického samosprávneho kraja, sociálneho odboru MČ Košice – Juh a ZZŽ Fenestra, ktorá by spoločne pracovala na prevencii a eliminácii násilia páchaného na ženách v párových vzťahoch na úrovni mesta Košice.

Aktivity tohto projektu vyvrcholia záverečným seminárom, na ktorom bude oficiálne ohlásený vznik pracovnej skupiny a jej zloženie. Založenie takejto pracovnej skupiny na úrovni mesta Košice považuje Fenestra za nesmierne dôležitý krok smerom k účinnej prevencii a eliminácii násilia páchaného na ženách v párových vzťahoch.
Vznik pracovnej skupiny a aktivity projektu sú tiež v súlade s aktivitami v rámci celoeurópskej kampane Rady Európy proti násiliu páchanému na ženách v párových vzťahoch, do ktorej sa v najbližších dňoch aktívne zapojí aj Slovensko.

Zdroj: združenie Fenestra