Prejsť na obsah

Zločin a trest v Košiciach

Svet nie je stále horší, len spravodajstvo o ňom je podrobnejšie. Keď načrieme do starších správ z košickej policajnej kroniky, narazíme aj na doteraz nevyriešené prípady. Nevie sa s istotou, kto zbombardoval Košice, ani kto ukradol vzácne kalichy z Dómu sv. Alžbety v 40-tych rokoch. Pri iných prípadoch bolo svedkov viac alebo sa policajti viac činili. Preto si pripomínajme, že v Kaplnke sv. Michala vyčíňali obrazoborci, pod zvonom Urban sa ocitla mŕtvola, na Hlavnej ulici sa stínalo a ani nie tak dávno aj vešalo. Pred pár rokmi istá žena na Komenského ulici rozporcovala manželovu mŕtvolu a iba pred niekoľkými týždňami do vily p. Fruniho na Podhradovej vstúpili exekútori...

O tom viac na najbližšej krimiPotulke mestom Košice 6. a 7. októbra. Jej témou bude Zločin v Košiciach. V sobotu začíname pred Vedeckou knižnicou (Hlavná 8) o 10:00, 11:30, 13:30, 15:00 a 16:30 po slovensky. Turnus o 14:00 je maďarský a posledný o 16:30 je nielen slovenský, ale aj anglický, čiže dvojjazyčný. V nedeľu sa stretávame na tom istom mieste o 14:00 a 15:30 na ďalších turnusoch v slovenčine.
Lístky (pred)predáva Mestské informačné centrum v OD Dargov a OD TESCO za 35 Sk. Na mieste (pred Vedeckou knižnicou) a v deň konania stojí lístok 49 Sk. Poslušné deti do 18 rokov, bicykle a kočíky neplatia.

Zdroj: Milan Kolcun