Prejsť na obsah

ZOO Košice navštívilo v tomto roku už 200 tisíc ľudí

Pani Zoššáková s tromi deťmi Barborkou, Adamkom, Tadeášom a krstnou dcérou Klárkou sa spontánne rozhodli, že navštívia Košice. Zoologickú záhradu pritom nemohli vynechať. „Včera bola u nás riadna búrka, ochladilo sa. Tak sme predpokladali, že na východe bude lepšie počasie. Do Košíc sme pricestovali rýchlikom. Bola to pre nás aj taká vlastiveda, teraz nás čaká prírodopis. Viem, že je to veľká zoo, že máte tulene a tučniaky, ktoré nikto iný na Slovensku nemá. Veľmi sa na nich tešíme a určite aj na DinoPark,“ prezradila šťastná návštevníčka.

Dostali vstupenky, kŕmili medveďa

Celá skupina sa potešila zo slávnostného privítanie pri vstupnej bráne. Od vedenie zoologickej záhrady a mesta Košice dostali malý darček a tiež voľné vstupenky do Zoo a DinoParku.  Najväčšie prekvapenie ich ale čakalo pri výbehu s medveďmi, kde sa zúčastnili komentovaného kŕmenia medvedieho mláďaťa Filipa.

Rekordným bol rok 2019

Doteraz historicky najvyššiu návštevnosť zaznamenala košická zoo pred 3 rokmi, kedy jej bránami prešlo viac ako 254 tisíc návštevníkov. „Veľmi sa tešíme z veľkého záujmu o našu zoologickú záhradu. Ak to takto pôjde ďalej tak máme veľmi dobre našliapnuté na to aby sme prekonali rekord v návštevnosti z roku 2019,“ skonštatovala námestníčka primátora mesta Košice Lucia Gurbáľová. Jubilejného 200-tisíceho návštevníka tohto roku privítali dokonca o 5 dní skôr, ako to bolo v rekordnom roku. Z pohľadu návštevnosti boli pritom v tomto roku zaujímavé aj zimné mesiace – január a február, no najviac ľudí, až 37 tisíc návštevníkov prišlo v máji. Okrem domácich tvoria v aktuálnej sezóne početnú skupinu návštevníkov aj Ukrajinci a zahraniční turisti z Česka, Anglicka a Nemecka.