Prejsť na obsah

Žrebovanie bytov pre mladé rodiny pomôže 9 žiadateľom

Na magistráte sa dnes otvárali obálky so žiadosťami o pridelenie 23 štartovacích nájomných bytov pre mladé rodiny v dome na Golianovej ulici č. 32-33. Komisia na čele s viceprimátorom Marekom Vargovčákom kontrolovala žiadosti, či sú kompletné, či spĺňajú všetky stanovené podmienky a či boli doručené v určenom termíne.

Komisia konštatovala, že z 50 doručených žiadostí 4 prišli na magistrát až po termíne (ten bol do 19. 2. do 14. hod.) a ďalších 37 žiadostí buď nesplnilo podmienky alebo neboli kompletné.

„Do prvého kola verejného žrebovania nájomcov tak mohlo postúpiť 9 uchádzačov, ktorí včas doručili kompletné žiadosti a splnili všetky podmienky. Keďže bytov v dome na Golianovej je 23, v samotnom žrebovaní už pôjde iba o to, ktoré konkrétne byty budú týmto deviatim úspešným žiadateľom vylosované. Všetkým uchádzačom, úspešným aj neúspešným, bude v krátkom čase zaslaná odpoveď s informáciou, ako komisia posúdila ich žiadosť. Termín verejného žrebovania ešte len bude stanovený, verejnosť o ňom bude včas informovaná," uviedol námestník primátora mesta Košice Marek Vargovčák.

Doplnil, že na prenajatie zostávajúcich 14 bytov v dome na Golianovej ulici vyhlási mesto 2. kolo výzvy, v ktorom budú môcť svoje nekompletné žiadosti doplniť neúspešní uchádzači z 1. kola a prihlásiť sa v rámci 2. kola budú môcť ešte aj ďalší, noví záujemcovia.

„Mesto Košice si uvedomuje potrebu pomôcť s bývaním mladým rodinám, preto sme sa rozhodli byty v novozrekonštruovanom bytovom dome na Golianovej 32-33 ponúknuť ako štartovacie nájomné byty práve pre mladé rodiny,"
informoval viceprimátor Marek Vargovčák.

Vlastníkom bytov v dome Golianova 32-33 je mesto Košice a ich správcom je Bytový podnik mesta Košice. V dome je 23 bytov, všetky sú po nedávnej rekonštrukcii bytmi prvej kategórie, kompletne vybavené, 2-izbové. Dva z 23 bytov majú plochu cca 74 m2, ostatných 21 bytov má rozlohu 60 m2. Mesačné nájomné bude vo výške 84 eur (pre byty s plochou 60 m2), resp. cca 105 eur (pre byty s výmerou cca 74 m2). Cena za ostatné služby spojené s bývaním bude stanovená štandardným spôsobom podľa počtu osôb a spotreby. Náklady mesta na rekonštrukciu Golianovej 32-33 predstavovali 829 749 eur.

Viac informácií o 1. kole výzvy na predkladanie žiadostí: http://www.kosice.sk/clanok.php?file=vyzva_golianova.htm