Prejsť na obsah

EEI pripustila, že mestu odpredá parkomaty, na sprístupnení databázy rezidentských kariet dohoda stále nepadla

Vo štvrtok 24.1.2019 pokračovali v Bratislave rokovania medzi mestom Košice a spoločnosťou EEI s.r.o. vo veci urovnania vzájomných vzťahov v oblasti parkovania. Zúčastnili sa ho mimoriadny splnomocnenec mesta Henrich Burdiga, konateľ EEI Ján Fellegi, ako aj právni zástupcovia oboch strán.

Rokovacie tímy pokračovali v rokovaní o praktických témam súvisiacich s parkovaním, ktoré boli predmetom predchádzajúceho stretnutia, ktoré sa uskutočnilo uplynulý týždeň na magistráte.  Podľa splnomocnenca mesta Henricha Burdigu zatiaľ nedošlo k dohode na tom, aby EEI poskytla mestu register užívateľov rezidentských parkovacích kariet, ktoré vydávala v uplynulých rokoch.

Určitý posun nastal aspoň v tom, že EEI je ochotná dohodnúť sa na prevzatí svojich parkomatov, už vybudovaných parkovacích miest a závorových parkovísk mestom Košice. Z pohľadu mesta ide o investície, ktoré sa reálne vybudovali. Súhlas s takouto alternatívou už vyjadril aj primátor mesta Jaroslav Polaček. Cenu za túto transakciu by po dohode oboch strán mohol stanoviť nezávislý znalec.

Snažíme sa presadiť rozdelenie celého problému do viacerých etáp, keďže jednou je téma prevzatia parkovacieho systému (závorové parkoviská, parkomaty, reálne vybudované parkovacie miesta), ku ktorému raz musí prísť. Druhou oblasťou sú viaceré komplikované právne otázky v súvislosti s prípadnou náhradou škody, ktorú si od mesta nárokuje EEI. Pre mňa je však prioritou, aby Košičania neboli rukojemníkmi problému ktorý sme jednoznačne „zdedili" po predchádzajúcom vedení mesta,“ skonštatoval po včerajších rokovaniach Henrich Burdiga.

Termín ďalšieho stretnutia expertných skupín je naplánovaný na druhý februárový týždeň.