Prejsť na obsah

Košickí nohejbalisti z DPMK bodovali v Marseille

Košickí nohejbalisti z tímu DPMK opäť bodovali, tentoraz vo Francúzsku. „Len nedávno na Majstrovstvách Európy dosiahli v národnom drese historický úspech, keď triumfovali vo všetkých kategóriách medzi jednotlivcami, dvojicami i trojicami a teraz v Marseille bodovali opäť," skonštatoval po víťaznom turnaji generálny riaditeľ DPMK Michal Tkáč.

Medzinárodný turnaj piatich krajín sa vo francúzskom meste Marseille uskutočnil v sobotu 5. decembra za účasti reprezentačných mužstiev Rumunska, Švajčiarska, Česka, Slovenska a domáceho Francúzska. „Naši reprezentanti v priebehu náročného dňa, hralo sa takmer 13 hodín, postupne porazili Rumunsko, Francúzsko, Švajčiarsko a nakoniec aj Česko. Opäť sme zvíťazili vo všetkých troch disciplínach. Zaslúžene sme sa stali víťazmi podujatia pred ČR a Rumunskom," netajil spokojnosť reprezentačný tréner Jaroslav Žigala. Košických nohejbalistov čaká do konca roka ešte jeden turnaj a trúfajú si zvíťaziť aj tam. „V tomto roku nás ešte čaká tradične kvalitne obsadený turnaj v Prahe "Posledný smeč". Veríme, že aj tam budeme úspešní," dodáva tréner Žigala.Pred časom, po triumfe na Majstrovstvách Európy v Istanbule, sa s úspešnými reprezentantmi Slovenska stretol aj primátor Košíc František Knapík a prijal ich aj generálny riaditeľ DPMK Michal Tkáč. Obaja prisľúbili športovcom podporu.

Víťazstvo v Marseille
Termín: 5. decembra 2009
Miesto konania: Marseille (Francúzsko)
Nominovaní hráči:
jednotlivci - Milan IŽOL,
dvojice - Patrik PERUN, Martin PERUN, Ján BRUTOVSKÝ,
trojice - Patrik PERUN, Martin PERUN, Ján BRUTOVSKÝ, Richard MAKARA
Tréner: Jaroslav ŽIGALA

Pravidlá
Hralo sa podľa medzinárodných pravidiel nohejbalu. Jedno stretnutie pozostávalo zo všetkých troch disciplín - jednotlivci, dvojica a trojica. Za každú vyhratú disciplínu mužstvo získalo bod. Výsledok mohol byť teda 3:0 alebo 2:1. Turnaja "Tournoi des 5 nations 2009" sa zúčastnili reprezentačné mužstvá piatich krajín - Rumunska, Švajčiarska, Česka, Slovenska a domáceho Francúzska. Hralo sa systémom každý s každým. Naši reprezentanti postupne porazili reprezentáciu Rumunska, Francúzska, Švajčiarska a nakoniec aj Česka po 3:0. Bez straty čo i len jediného zápasu sme turnaj vyhrali s počtom 12 bodov. Na druhom mieste sa umiestnili hráči Česka, ktorí prehrali s našimi reprezentantmi všetky tri disciplíny a okrem toho aj singel s Rumunmi a dvojice s Francúzmi. Tretia priečka patrí Rumunsku a štvrté miesto obsadili hráči Švajčiarska. Francúzska reprezentácia obsadila 5. miesto, aj keď potrápila viacerých favoritov.




Kontakt pre médiá:

Mgr. Monika Murová
PR a marketingová konzultantka
DPMK a. s. Košice
Bardejovská 6

murova@dpmk.sk
murovam@yahoo.com
+421 55 64 07 802
+421 905 947 508