Prejsť na obsah

Mesto sa stále nevie dostať k registru užívateľov rezidentských parkovacích kariet EEI, no črtá sa aspoň náznak dohody

Na Magistráte mesta Košice sa dnes uskutočnilo stretnutie expertných tímov mesta Košice a parkovacej spoločnosti EEI. Zúčastnili sa ho mimoriadny splnomocnenec mesta Henrich Burdiga, konateľ EEI Ján Fellegi ako aj právni zástupcovia oboch strán. Hlavným cieľom bolo definovať sporné otázky, ktorých vyriešenie je podmienkou urovnania vzájomných vzťahov.

Poľa mimoriadneho splnomocnenca mesta Henricha Burdigu sa dnešné stretnutie nieslo v konštruktívnej atmosfére. Obe strany sa zaoberali právnymi, ale aj praktickými otázkami, ktoré sú dôležité pre občanov k doriešeniu celej veci. Zástupcov EEI okrem iného informoval, že niektorí poslanci budú na mimoriadnom rokovaní Mestského zastupiteľstva 31. januára 2019 navrhovať vytvorenie osobitnej komisie. Jej úlohou má byť spolu s ním ako splnomocnencom mesta čo najskoršie vyriešenie tejto problémovej veci.

„Verím, že sa ľadové bariéry medzi obomi subjektami  síce pomaly, ale predsa len postupne roztápajú. Bez ohľadu na to však máme pred sebou ešte poriadny kus cesty k tomu aby sme si povedali, že vec vieme urovnať. Nenarážame len na množstvo sporných právnych otázok, ale aj na už spomínané veci praktického významu. Mesto stále nedisponuje databázami rezidentských parkovacích kariet spoločnosti EEI. Aj v tejto otázke však nastáva posun a verím, že už onedlho v tom zaznamenáme pokrok,“ uviedol Henrich Burdiga. 

Obe strany pripustili, že zvážia aj takú alternatívu, aby o niektorých zásadných sporných otázkach mohol rozhodnúť medzinárodný arbitrážny súd vo Viedni. Ďalšie stretnutie expertných tímov sa uskutoční budúci štvrtok v Bratislave.