Prejsť na obsah

Registrácia pre rezidentov na získanie parkovacej karty je už spustená na parking.kosice.sk

Od 1. januára 2019 je výlučným prevádzkovateľom parkovacích miest v zóne plateného parkovania mesto Košice. Za týmto účelom vytvorená internetová doména parking.kosice.sk je od nedeľňajšieho rána spustená a dostupná pre verejnosť. Pomocou nej sa obyvatelia aj návštevníci mesta Košice dostanú jednoducho k základným informáciám o zóne plateného parkovania, no najmä k online formuláru na jednoduchú, pohodlnú a rýchlu registráciu rezidenta v zóne plateného parkovania. Tento úkon tak môžu vykonať za pár minút a z pohodlia svojho domova.

"Som rád, že vďaka obetavému nasadeniu zamestnancov mesta, mestskej polície a našich partnerov sa nám podarilo v tak krátkom čase priniesť Košičanom moderné a pohodlné riešenie. Veríme, že im uľahčí prechod a užívanie mestského parkovacieho systému." vyjadril svoje presvedčenie primátor mesta Košice Jaroslav Polaček.

Vyplnením formulára sa rezident zaregistruje a následne mu príde na ním zadaný email výzva na uhradenie poplatku. Po jeho zaplatení bude môcť bez problémov parkovať, nakoľko bude zaregistrovaný v systéme mestskej polície. Do dvoch pracovných dní od registrácie tak dostane poukaz (výzva na úhradu) s 5-dňovou splatnosťou. Po jeho úhrade ho mesto Košice do 60-tich dní vyzve, aby si novú kartu fyzicky prevzal.

Pre potreby jednorazovej platby parkovného je pre obyvateľov aj návštevníkov Košíc k dispozícii tak ako doteraz nezmenená možnosť úhrady formou SMS. Zároveň mesto Košice pripravilo nový moderný spôsob platenia online. Stačí keď si na svojom smart telefóne, prípadne tablete, načítate QR kód z dopravného značenia v danej parkovacej zóne. Je to jeden z najmodernejších spôsobov platby.

V prípade, že nemôžete načítať QR kód, môžete pre zadanie platby využiť priamo aj portál parking.kosice.sk

Najmä pre starších obyvateľov, bez možnosti vykonať registráciu rezidenta online mesto Košice pripravilo 6 kontaktných miest. Okrem magistrátu tak takúto žiadosť zeregistrujú aj na miestnych úradoch mestských častí Juh, Sever a Staré mesto, ale aj v Kulturparku na Kukučínovej ulici a v obchodnom centre Aupark.

"Odporúčam však obyvateľom vykonať registráciu online prostredníctvom formulára na portáli parking.kosice.sk, nakoľko je to pre nich to najpohodlnejšie a najrýchlejšie riešenie." radí primátor Jaroslav Poláček.