Prejsť na obsah

Články - Archív článkov

Zoznam archivovaných článkov

Ak chcete vyhľadávať počkajte, inicializuje sa
Vyhľadávanie
ROK:
MOŽNOSTI: SAMOSTATNÝ ROZSAH
-

Zaplnená sála Historickej radnice, ale aj stovky ľudí na Hlavnej ulici počas večerného predstavenia potvrdili napriek nie práve najlepšiemu počasiu hneď v prvý deň 4. ročníka festivalu veľký divácky záujem o podujatie, ktoré tradične otvára divadelnú sezónu v Košiciach.
V utorok 7. septembra 2010 uplynú dva roky od vážnej dopravnej nehody košických turistov pri chorvátskom meste Gospič. Na pamiatku šestnástich obetí tejto mimoriadnej tragédie, ako aj obetí všetkých nešťastí, ktoré sa udiali v histórii mesta, sa v tento deň uskutoční v Košiciach pietna slávnosť.
Dnes bolo v U. S. Steel Košice slávnostne otvorené parkovisko pre kamióny pri bráne č. 4., vybudovanie nového odstavného priestoru na parkovanie nákladných áut mimo hlavnej cesty medzi Šacou a Haniskou je prínosom pre bezpečnosť cestnej premávky, ale aj pre skvalitnenie služieb pre vodičov.
Dobrou správou pre motoristov, ktorí denne jazdia z Košíc smerom na Družstevnú pri Hornáde je, že termín jej obojsmerného sprejazdnenia aj v miestach zničených júnovými povodňami sa priblížil.
V Košiciach máme skoro všetko. Pamiatky patriace jednej z najstarších kultúr na svete v našom meste Vám poodhalí potulka mestom Košice, ktorá sa bude konať výnimočne len v nedeľu 5. septembra 2010
Vykurovacie obdobie dané Vyhláškou Ministerstva hospodárstva SR č.152/2005 Z.z. o určenom čase a o určenej kvalite dodávky tepla pre konečného spotrebiteľa sa začína 1 . septembra, spoločnosť TEHO žiada všetkých svojich odberateľov a majiteľov bytov, aby si skontrolovali vnútorné rozvody v bytových domoch a ventily v byte.
Dopravný podnik mesta Košice zriadil ešte pred koncom minulého školského roka kvôli bezpečnej preprave žiakov z Mestskej časti Košice - Myslava do základných škôl v jej okolí novú školskú autobusovú linku Š1,k tejto linke od 2. septembra pridáva dopravný podnik tri nové školské autobusové linky Š2, Š3 a Š5.
Mesto Košice pripravilo v nedeľu popoludní opäť jednu hudobnú lahôdku v podobe krásneho koncertu pred Štátnym divadlom v očarujúcej scenérii spievajúcej fontány.
V závere týždňa rokovala v Košiciach vláda Slovenskej republiky pod vedením predsedníčky Ivety Radičovej, v Historickej radnici členov vlády privítali predstavitelia mesta- primátor a námestníci primátora.
V priemyselnom parku Kechnec v piatok 27. augusta poklepali základný kameň stavby Rýchlostná cesta R4 Košice- Milhosť. Na slávnostnom otvorení stavby sa zúčastnila predsedníčka vlády SR IvetaRadičová, 1. podpredseda vlády a minister dopravy, pôšt a telekomunikácií SR Ján Figeľ, primátor mesta Košice František Knapík, primátor mesta Miškovec Sandor Káli a ďalší hostia.
Košice po dlhých rokoch opäť hostili vládu,výjazdové rokovanie vlády SR dostalo dôstojnú bodku v podobe pamätnej dlaždice.