Prejsť na obsah

Články - Archív článkov

Zoznam archivovaných článkov

Ak chcete vyhľadávať počkajte, inicializuje sa
Vyhľadávanie
ROK:
MOŽNOSTI: SAMOSTATNÝ ROZSAH
-

Sobotný večer, ktorý je prvým z tridsiatich jeden večerov najväčšieho stredoeurópskeho literárneho festivalu Mesiac autorského čítania, bude patriť českému básnikovi a publicistovi Luborovi Kasalovi a Poliakovi Jerzymu Kronholdovi. V nedeľu sa predstaví domáci Peter Repka a poľský autor Wojciech Kuczok.
Podobný program, inšpirácie v oblasti kreatívneho priemyslu, ale odlišné miestne podmienky na ich realizáciu, boli hlavnými témami intenzívnych rokovaní nového vedenia Košice 2013 s riaditeľom RUHR 2010, Oliverom Schyettom.
Dvanásty ročník najväčšieho stredoeurópskeho literárneho festivalu sa prvý raz uskutoční aj mimo Čiech a zavíta na Slovensko a do Poľska. V Košiciach možno festivalové podujatia navštíviť od soboty 2. júla do pondelka 1. augusta v Bábkovom divadle
Športové súťaže, súťaže zručnosti, rómska ľudová hudba, spev a najmä dobrá nálada a súdržnosť boli súčasťou 13. ročníka Športového dňa národnostných menšín, ktorý sa uskutočnil uplynulú sobotu v športovom areáli Olympia na sídlisku Ťahanovce.
V neformálnej atmosfére sa v nedeľu podvečer na košickom Bankove stretol primátor Košíc Richard Raši s desiatkami zahraničných študentov, doktorandov a učiteľov. Absolventi letnej akadémie POL-LOC, zameranej na štúdium miestnych samospráv, tak mali možnosť priameho kontaktu s najvyššími predstaviteľmi tej košickej.
V Košiciach máme skoro všetko. Pamiatky patriace jednej z najstarších kultúr na svete v našom meste Vám poodhalí potulka mestom Košice, ktorá sa bude konať výnimočne len v nedeľu 3. júla 2011
Ocenili inteligenciu, múdrosť, snahu a chuť učiť sa. 23. júna sa uskutočnil už šiesty ročník projektu Mesto Košice deťom, na ktorej primátor mesta Košice Richard Raši a viceprimátorka Renáta Lenártová poďakovali žiakom za úspešnú reprezentáciu škôl, mesta i Slovenska vo vedomostných súťažiach a olympiádach.
Včera (23. júna) navštívil metropolu východu mimoriadny a splnomocnený veľvyslanec Indickej republiky na Slovensku J.E. Rajiva Misra. V priestoroch Historickej radnice prijal diplomata primátor mesta Richard Raši. Hlavnou témou rozhovoru bolo posúdiť možnosti realizácie investičných zámerov zo strany Indie, ako aj etablovanie indických firiem v našom meste.
Mesto Košice je od stredy 22. júna dejiskom festivalu Cassovia Folkfest, zameraného na prezentáciu tradičnej kultúry regiónov Košického samosprávneho kraja, Slovenska a európskych krajín. Pri tejto príležitosti prijal primátor mesta Košice Richard Raši v Historickej radnici zástupcov zahraničných i slovenských folklórnych súborov a organizátora podujatia Vladimíra Urbana.
Klub národnostných menšín a Pamätná izba Sándora Máraiho v spolupráci s Komisiou národnostných menšín pri Mestskom zastupiteľstve v Košiciach Vás pozývajú na XIII. ročník športového podujatia, ktorý sa uskutoční v sobotu 25. júna 2011 v športovom areáli Olympia
Oznamujem občanom, že dňa 16.06.2011 bol mestu Košice ako dotknutej obci doručený zámer činnosti: „KVP ICE ARÉNA športové centrum“. okres Košice II, MČ Košice - Sídlisko KVP, areál školy na Drábovej ulici
Oznamujem občanom, že dňa 16.06.2011 bol mestu Košice ako dotknutej obci doručený zámer činnosti: „Zariadenie na zber odpadov“. okres Košice – mesto, k.ú. Železiarne, priemyselná zóna U.S.Steel Košice s.r.o.