Prejsť na obsah

Články - Archív článkov

Zoznam archivovaných článkov

Ak chcete vyhľadávať počkajte, inicializuje sa
Vyhľadávanie
ROK:
MOŽNOSTI: SAMOSTATNÝ ROZSAH
-

V metropole východu sa okrem tradičných športov začínajú v ostatnom čase rozvíjať aj športy dosiaľ atypické pre strednú Európu. So zaujímavým podnetom a zámerom vzniku rugby tímu v Košiciach, navštívil dnes primátora mesta Košice Novozélanďan Malcolm Thomson. Ako bývalý hráč rugby a v súčasnosti tréner amatérskych priaznivcov tohto športu v našom meste, obrátil sa na primátora so žiadosťou podpory rugby tímu.
Víťazstvo primátora Františka Knapíka v komunálnych voľbách 2.decembra 2006 bolo víťazstvom silnej predstavy o Košiciach ako meste na ceste k hospodárskemu úspechu a silnej identity občana so svojím mestom. Tieto základné myšlienky sú rozpracované do konkrétnej podoby vo volebnom programe Via Cassovia - košická cesta k úspechu.
Košice sú známe svojim mnohonárodnostným zložením už oddávna. Jednou z menším, ktorá sa tu zachovala ešte z čias Uhorska sú Židia, pravdepodobne najviac postihnutí diskriminačnými opatreniami všetkých politických režimov, ktoré sa v rámci Slovenska vystriedali.
Firma A.S.A., poskytujúca prenájom kontajnerov v meste Košice, ukončila k 1. januáru 2007 svoju spoluprácu s akciovou spoločnosťou KOSIT
Známy „potulkár“ Milan Kolcun nás v nedeľu zavedie na miesta pripomínajúce históriu a pobyt Židov v našom meste