Prejsť na obsah

Články - Archív článkov

Zoznam archivovaných článkov

Ak chcete vyhľadávať počkajte, inicializuje sa
Vyhľadávanie
ROK:
MOŽNOSTI: SAMOSTATNÝ ROZSAH
-

Tento školský rok prijali košické Rotary kluby do svojich rodín 6 študentov z USA, Kanady, Mexika, Japonska a Brazílie. Študenti vo veku 15 až 18 rokov navštevujú košické gymnáziá, sú začlenení do riadneho vyučovacieho procesu a aktívne sa zúčastňujú na mimoškolských aktivitách.V reprezentačných priestoroch Historickej radnice prijal študentov viceprimátor Ladislav Lazár.
V poslednom čase v mestskom parku spadlo niekoľko zdravo vyzerajúcich stromov, ktoré priamo ohrozovali životy Košičanov. Aj tento fakt je potvrdením toho, že plánovaná revitalizácia mestského parku je nevyhnutná. V prvej etape procesu revitalizácie mestského parku bolo vydané rozhodnutie o povolení výrubu 43 z celkového počtu 894 stromov. Zároveň bola stanovená povinnosť výsadby 145 kusov nových stromov a 14.734 kusov nových kríkov.
Mesto Košice a Súkromná základná umelecká škola Vlada Urbana Vás pozývajú na ďalší koncert v rámci 4. ročníka projektu „Predstavujeme košické talenty" dňa 26.októbra 2011, ktorý sa uskutoční vo Veľkej sále Historickej radnice
Mesto Košice, ako orgán územného plánovania podľa § 16 ods. (2) a § 18 ods. (4) zákona č. 50/1976 Zb. v znení neskorších predpisov (Stavebný zákon), zverejňuje v súlade s § 22 Stavebného zákona oznámenie o prerokovaní návrhu „Zmien a doplnkov ÚPN HSA Košice 2011“
Šestnásty október je dňom „Svetového dňa výživy“, ktorý sa oslavuje každý rok na pamiatku založenia Organizácie pre výživu a poľnohospodárstvo Spojených národov – FAO.
Stretnutia na najvyššej úrovni medzi predstaviteľmi miest Košice a Marseille a následne medzi tímami EHMK oboch miest naznačujú línie spolupráce medzi mestami, ktoré získali titul Európske hlavné mesto kultúry pre rok 2013. Po rokovaní primátora Richarda Rašiho a viceprimátorky Renáty Lenártovej so svojimi kolegami vo Francúzsku sa koncom minulého týždňa stretol s tímom Marseille/Provence aj riaditeľ Košice 2013, Ján Sudzina a umelecký riaditeľ Vladimír Beskid.
Transparentné zverejňovanie hospodárenia mesta na internete a jeho verejná kontrola bola jednou z volebných priorít primátora Richarda Rašiho. Keďže doteraz fungujúci systém zdedený po bývalom vedení bol technicky limitovaný, na prehľadné zverejňovanie zmlúv na internete bolo nevyhnutné zabezpečiť nový software, ktorý by bol ďalším krokom k naplneniu volebného programu.