Prejsť na obsah

Články - Archív článkov

Zoznam archivovaných článkov

Ak chcete vyhľadávať počkajte, inicializuje sa
Vyhľadávanie
ROK:
MOŽNOSTI: SAMOSTATNÝ ROZSAH
-

Vo veci vydania súhlasu na výrub stromov a krov rastúcich na území Mestského parku správny orgán mesto Košice oznamuje pokračovanie v konaní a nariaďuje ústne pojednávanie spojené s miestnou obhliadkou na deň 17.10. 2011 o 09.00 hod. so stretnutím pred objektom Korčuliarskeho pavilónu v Mestskom parku v Košiciach a pokračovaním na Magistráte mesta Košice v zasadačke D 310
Dňa 30. septembra 2011 sa v Centre voľného času Domino, Popradská 86 v Košiciach, uskutočnila Záverečná konferencia projektu mesta Košice „Košické moderné školy“ za účasti zástupcu riaditeľa Magistrátu mesta Košice a vedúceho oddelenia strategického rozvoja PhDr. Branislava Valoviča a vedúcej referátu školstva, športu a mládeže MMK PaedDr. Márie Kavečanskej.
Biela noc/Nuit Blanche 2011 prilákala uplynulú sobotu do centra Košíc takmer 50 tisíc návštevníkov. Davy súčasného umeniachtivých divákov sa doslova valili Hlavnou ulicou i jej priľahlými uličkami, kadiaľ viedla trasa 32 umeleckými inštaláciami.
88. ročník najprestížnejšej športovej udalosti Košíc sa skončil. Medzinárodného maratónu mieru (MMM) sa zúčastnilo rekordných vyše 6500 bežcov, in line korčuliarov, vozičkárov a handbikerov, medzi ktorými nechýbali ani zástupcovia mesta Košice. Svoju prvú štafetu na poste primátora mesta odbehol aj Richard Raši so svojim tímom a to v skvelom čase.
V historických priestoroch radnice na Námestí Slovenského národného povstania v Banskej Bystrici sa 30.septembra uskutočnilo rokovanie primátorov krajských miest Slovenskej republiky - Združenia K8. Z ôsmich primátorov bolo prítomných sedem, Košice zastupoval viceprimátor Ladislav Lazár. Rokovanie otvoril a viedol súčasný predseda združenia K8 – primátor mesta Banská Bystrica Peter Gogola.
Archív župy Szabolcs – Szatmár – Bereg každoročne usporadúva medzinárodné archívne dni, na ktorých archivári, historici a iní vedeckí pracovníci predstavujú výsledky výskumu zo svojho regiónu.
Svetový deň zvierat si aj v tomto roku pripomína košická Zoologická záhrada. Pre návštevníkov pripravila v sobotu kultúrny program spojený s krstom lamy alpaky, ktorá sa prvý raz narodila v tejto ZOO pred necelými dvomi mesiacmi.