Prejsť na obsah

Články - Archív článkov

Zoznam archivovaných článkov

Ak chcete vyhľadávať počkajte, inicializuje sa
Vyhľadávanie
ROK:
MOŽNOSTI: SAMOSTATNÝ ROZSAH
-

Dnes sa konalo pracovné stretnutie primátora mesta Richarda Rašiho s generálnym riaditeľom KOSIT-u - Alvise Gerotto-m na pôde Východoslovenskej galérie. Cieľom stretnutia bola prehliadka výstavy detských EKO diel, ktoré vznikali počas pilotného projektu Škôlka Ježka Separka.
Spropagovanie východoslovenských výtvarných umelcov, najmä ilustrátorov kníh pre deti a mládež je zámerom 9. celoslovenského stretnutia tvorcov bibliografií pre deti a mládež, ktoré sa zajtra 22. septembra 2011 uskutoční v Knižnici pre mládež mesta Košice na Tajovského 9.
Obľúbená detská železnica v čermeľskom údolí v Košiciach sa s tohoročnou, mimoriadne dlhou a úspešnou sezónou rozlúči v retroštýle. OZ Detská železnica a Wild West Show Alpinka pripravili na nedeľu, 25. septembra netradičný program, na ktorom nebude chýbať prepad vlaku so sladkým prekvapením, westernová šou naruby, hry a súťaže pre malých aj veľkých, pištoľnícka šou či vozenie detí na koníkoch.
Zdvorilostný charakter mala pondelková návšteva, ktorú prijal v Historickej radnici primátor mesta Košice Richard Raši. Cteným hosťom bol Suren Tsoggerel - mimoriadny a splnomocnený veľvyslanec Mongolska na Slovensku a v Čechách so sídlom v Prahe.
Košické cesty dočasne vyhradené pre ekologické dopravné prostriedky. V tomto duchu sa nesie séria podujatí v rámci desiateho ročníka Európskeho týždňa mobility, ktoré má plnú podporu vedenia mesta.
Vzácne košické stredoveké a erbové listiny, mince, plastiky aj grafiky s vyobrazením Košíc môžu v týchto dňoch obdivovať domáci i turisti poľského mesta Krakov. Nedávno totiž bola v priestoroch Historického múzea mesta Krakov otvorená výstava pod názvom „Košice – Krakov, Na spoločnej ceste“, ktorú pripravilo Východoslovenské múzeum v Košiciach v spolupráci s Mestom Košice - Archívom mesta Košice .
Predmet zákazky: „Nakládka, preprava a vykládka parného rušňa a 3 vagónov zo stanice Čermeľ Košice do Rušňového depa ZSSK a.s. na ul. Pri bitúnku v Košiciach na deň 3.10.2011 so začiatkom o 7.00 hod." Termín na predloženie dokladov je do: 22.9.2011 do 10:00 hod.
Žiadne autá a košické cesty určené len pre ekologické dopravné prostriedky. V tomto duchu sa ponesie séria podujatí v rámci desiateho ročníka Európskeho týždňa mobility a 120. výročia MHD v Košiciach, ktorý sa bude konať od 16. do 22. septembra 2011.
Na záver sezóny pripravila spoločnosť Tepelné hospodárstvo,s.r.o. pre Košičanov prekvapenie. Ako prevádzkovateľ Mestskej plavárne na Rumanovej ulici oznamuje, že vstupné na posledný víkend letnej sezóny znížilo.
Pri puknutom Urbanovom zvone sa uplynulú nedeľu stretlo mnoho ľudí s kvetom v ruke. Boli tu predovšetkým tí, ktorí počas dopravnej nehody v Chorvátsku v roku 2008 stratili svojich blízkych. Práve táto udalosť podnietila vznik sviatku Košického dňa kvetov venovaného všetkým Košičanom, ktorí odišli do spomienok za tragických okolností.
Strom, ktorý sa na prvý pohľad javil ako úplne zdravý, sa dnes ráno prevrátil. K udalosti došlo priamo pri vstupe na Mestskú plaváreň, cez ktorý chodia denne stovky ľudí.