Prejsť na obsah

Články - Archív článkov

Zoznam archivovaných článkov

Ak chcete vyhľadávať počkajte, inicializuje sa
Vyhľadávanie
ROK:
MOŽNOSTI: SAMOSTATNÝ ROZSAH
-

Oznamujem občanom, že mestu Košice ako dotknutej obci bolo doručené oznámenie MŽP SR zo dňa 15.11.2011: • upustenie od vypracovania správy o hodnotení zámeru „Lakoplastovacia linka č. 2“.
Od 25.11.2011 od 22.00 hod. do 30.11.2011 do 22.00 hod. bude pre verejnosť úplne uzatvorené parkovisko pri Jumbo centre. Dôvodom je parkovanie autobusov účastníkov ekumenického podujatia - ukončenie Roku sv. Ondreja – patróna košickej arcidiecézy.
Košické Vianoce s tradičnou vôňou medoviny, pečených klobások a vareného vínka na vianočných trhoch a s pestrým kultúrnym programom vytvárajú každý rok od Mikuláša do Štedrého dňa krásnu predvianočnú atmosféru. Tohoročné košické rozprávkové Vianoce začnú už 5. decembra.
Oznamujem občanom, že dňa 10.11.2011 bolo mestu Košice ako dotknutej obci doručené rozhodnutie o tom, že sa nebude posudzovať podľa zákona o EIA navrhovaná činnosť: „Zber a výkup druhotných surovín, batérií, starých vozidiel a odpadov z elektrozariadení – prevádzka Košice“, k.ú. Ťahanovce, MČ Košice – Sídlisko Ťahanovce
Oznamujem občanom, že dňa 10.11.2011 bolo mestu Košice ako dotknutej obci doručené rozhodnutie o tom, že sa nebude posudzovať podľa zákona o EIA navrhovaná činnosť: „Obchodné centrum DECATHLON Košice“, k.ú. Južné Mesto, MČ Košice – Juh
„Objavte hádzanú“ je motto športovej mládežníckej akcie s názvom Deň košickej hádzanej, určenej košickým školákom. Jej cieľom je propagovať šport ako zdraviu prospešnú aktivitu pre mládež. Svojou účasťou ju už tento štvrtok podporí aj primátor Košíc Richard Raši.
Minulý týždeň si verejnosť pripomenula udalosti spred 22 rokov, ktoré významným spôsobom zmenili chod vtedajšej spoločnosti a formovali podobu tej súčasnej. Pri príležitosti osláv Dňa boja za slobodu vzdalo vedenie mesta hold novembrovým udalostiam položením vencov k pamätnej tabuli 17. Novembra, ako aj ku pamätníku obetiam komunizmu v rokoch 1945-1989.
Každoročne sa v rámci osláv Dňa mesta Košice udeľujú verejné ocenenia „Cena mesta Košice“ a „Cena primátora mesta“. Návrhy na udelenie ocenení môžu predkladať mestské časti, poslanecké kluby, vedecké, športové a umelecké inštitúcie a iné právnické osoby so sídlom na území mesta Košice.
Tri dni plné hier a zábavy čakajú na všetkých malých i veľkých Košičanov. V priestoroch Základnej školy Jozefa Urbana v Košiciach už tento víkend objavia tradičné i netradičné spoločenské hry, množstvo hlavolamov, vedeckých a logických hračiek, kolotočov a zaujímavých vystúpení.
Históriu košickej verejnej dopravy začal písať 14. november 1891. Do košických ulíc vtedy po prvý raz vyrazili štyri povozy ťahané koňmi, takzvané ,,koňky“, ktoré neskôr začali cestujúci volať: tramwaje. Najstarší dopravný podnik na území Slovenska oslávil úctyhodných 120 rokov. Pri tejto príležitosti primátor mesta Košice Richard Raši a vedenie spoločnosti udelilo čestné uznania 12 zamestnancom.
Rekonštrukcia bývalých kasární - KULTURPARK; Stará krytá plaváreň - KUNSTHALLE; Rekonštrukcia a revitalizácia parkov v Meste Košice; Rekonštrukcia Uličky remesiel; Rekonštrukcia a zmena využitia výmenníkových staníc na Kultúrno-spoločenské centrá; Revitalizácia hradu na vrchu Hradová v Košiciach; Rekonštrukcia a stavebné úpravy Amfiteáter