Prejsť na obsah

Články - Archív článkov

Zoznam archivovaných článkov

Ak chcete vyhľadávať počkajte, inicializuje sa
Vyhľadávanie
ROK:
MOŽNOSTI: SAMOSTATNÝ ROZSAH
-

Od 7. do 10. júna sa v mestskom parku bude odohrávať „ Mystický príbeh zakliateho mesta“. Pod taktovkou Staromestského divadla sa na rozsiahlom projekte podieľa asi stovka umelcov zo 6 krajín Európy.
Tretí ročník festivalu USE THE C!TY prekvapoval netradičnými predstaveniami i miestami. Už prvý festivalový predznamenával množstvo prekvapení, čo sa každým ďalším dňom potvrdzovalo. Veni Academy najprv spôsobili nákupnú horúčku keď vytrhli návštevníkov obchodného centra Galéria z každodenného stereotypu, neskôr oživili spievajúcu fontánu i zvonkohru, a svojou hrou v hodinových intervaloch premenili celú Hlavnú ulicu na koncertnú sálu, spríjemnili cestu cestujúcim električkou č. 6, a nakoniec sa
Už štrnásty ročník charitatívneho podujatia Rallye Opatovská sa opäť niesol v znamení motorizmu, súťaží, vedomostí a detskej radosti. Akciu venovanú hendikepovaným deťom prišli do Košíc podporiť mnohé osobnosti známe nielen z televíznych obrazoviek. Veľkolepý štart zobrala do svojich rúk viceprimátorka Košíc Renáta Lenártová.
Luník IX. má vlastnú policajnú stanicu. Pracovať v nej bude osem príslušníkov Mestskej polície a jeden veliteľ, ktorí budú dozerať na verejný poriadok a bezpečnosť sídliska. Včera ju slávnostne otvorila viceprimátorka Košíc Renáta Lenártová.
Knižnica pre mládež mesta Košice minulý týždeň hostila jeden festival - Číta celá rodina a už sa pripravuje na ďalší. Bude ním medzinárodný projekt Mesiac autorského čítania, ktorý sa počas prvého prázdninového mesiaca uskutoční súčasne v troch festivalových mestách - v českej Ostrave, poľskej Wroclawe a v Košiciach.
Mesto Košice a Železničná spoločnosť Slovensko, a.s. pripravili 1. júna na Medzinárodný deň detí niekoľko mimoriadnych vlakov. Najmä tie predpoludním praskali vo švíkoch vďaka školským zájazdom, či výletom. Do Čermeľského údolia si však po celý deň nachádzali cestu aj rodičia s deťmi.
VVS a.s., závod Košice, oznamuje odberateľom pitnej vody, že z dôvodu odstraňovania poruchy na vodovodnom potrubí bude dňa 08.06.2011 od 08:00 hod., do 15:00hod. odstávka dodávanej studenej vody na ulici Starozagorská, Titogradská, Wuppertálska, Húskova a tr. KVP. Zásobovanie odberateľov pitnou vodou bude zabezpečené cisternovými vozidlami.
Do medzinárodnej športovej akcie World Challenge day (WCD) sa tento rok prihlásilo jedenásť slovenských miest, medzi ktorými nechýbali ani Košice. Do minimálne pätnástich minút cvičenia sa v tento deň zapojilo až 48 652 obyvateľov nášho mesta.
„Zemplinčaňe špivaju, tancuju“ je názov Zemplínskeho majálesu, ktorý už šestnásť rokov pravidelne usporadúva Klub Zemplínčanov v Košiciach. Po prvýkrát ho počas uplynulého víkendu otvoril súčasný primátor mesta Košice Richard Raši.
Jakabov palác je to prvé, čo uvidia turisti, keď vchádzajú do mesta od železničnej stanice. Je predohrou ku krásam košickej architektúry. Jedinečná príležitosť vstúpiť do jeho miestností sa Vám naskytne počas potulky mestom už tento víkend 4. a 5. júna 2011
Dnes prepukol na Slovensku detský čitateľský maratón, do ktorého sa v Košiciach zapoja aj čitatelia Knižnice pre mládež mesta Košice od deviatej hodiny až do pätnástej popoludní
Spoločnosť TEPELNÉ HOSPODÁRSTVO, spoločnosť s ručením obmedzeným Košice (TEHO) ukončila vykurovacie obdobie 2010/2011 v zmysle Zákona č.657/2004 Z.z. a Vyhlášky č.152/2005 Z.z. v znení neskorších predpisov.
Košice uplynulý víkend navštívila delegácia z Liverpoolu, ktorá sa podieľala na projekte Európske hlavné mesto kultúry (EHMK). Titul pred tromi rokmi získali a obhájili. Cenné rady, odporúčania a skúsenosti z jeho príprav a realizácie odovzdali košickým zástupcom tohto medzinárodného kultúrneho projektu.