Prejsť na obsah

Články - Archív článkov

Zoznam archivovaných článkov

Ak chcete vyhľadávať počkajte, inicializuje sa
Vyhľadávanie
ROK:
MOŽNOSTI: SAMOSTATNÝ ROZSAH
-

Záchrana zrúcaniny Turnianskeho hradu, premena starej tehelne na kultúrne centrum, zbieranie šatstva pre charitný dom, či maľovanie preliezok a plotov na ihriskách a školských zariadeniach. To je len zlomok aktivít, v rámci ktorých budú dobrovoľníci pomáhať počas podujatia Naše Košice.
Kto je lepší? Desaťroční čitatelia, alebo kvetinárky? Odpoveď na túto otázku bude zajtra hľadať Knižnica pre mládež mesta Košice v spolupráci s košickým klubom Átrium.
Mesto Košice a Spojená škola na Exnárovej ulici v Košiciach Vás pozývajú na ďalší koncert v rámci 4. ročníka projektu „Predstavujeme košické talenty" dňa 15. júna 2011, ktorý sa uskutoční pri spievajúcej fontáne pred Štátnym divadlom
Slávnostná rozlúčka s pedagógmi a zamestnancami škôl a školských zariadení v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Košice sa uskutočnila dňa 9. júna 2011 o 10.00 hod. v Centre voľného času Technik, pracovisko Domino na Popradskej ulici č.86 v Košiciach. S pedagógmi a zamestnancami škôl, ktorí mnoho rokov zo svojho života zasvätili deťom a žiakom sa rozlúčili aj primátor mesta Richard Raši a viceprimátorka Renáta Lenártová.
Členovia Klubu novinárov – seniorov Regionálnej organizácie Slovenského syndikátu novinárov Košice si aj po odchode do dôchodku pozorne všímajú problémy i plusy nášho mesta. So svojimi postrehmi sa podelili s primátorom mesta Košice Richardom Rašim, ktorý ich prijal v Historickej radnici.
Festival komornej hudby Konvergencie je považovaný za jeden z najinšpirujúcejších hudobných projektov na Slovensku. Potvrdil to aj prvý júnový týždeň v Košiciach, kde sa festival uskutočnil už po tretíkrát. Originálne stretnutia s komornou hudbou v netradičnom prostredí a unikátna dramaturgia koncertov Košičanov zaujali.
Kultúrno-spoločenské podujatie Krehké duše svojim Košiciam II. prišli včera popoludní na Hlavnú ulicu podporiť aj primátor Košíc Richard Raši a viceprimátorka Renáta Lenártová. Obaja akciu otvorili a pozreli si vystúpenia nie len tých, ktorí si liečia dušu.
Základná škola Staničná 13 Košice oznamuje, že v školskom roku 2011/2012 otvára Jazykovú školu pri Základnej škole Staničná 13 v Košiciach, ktorá bude poskytovať jazykové vzdelanie v cudzích jazykoch žiakom základných, stredných škôl, študentom vysokých škôl a dospelým.
Novinky z informačných technológií a modernizácia vzdelávacieho procesu boli hlavnými témami nedávnej pedagogickej konferencie na ZŠ Mateja Lechkého, ktorú prišli podporiť aj námestníčka primátora Renáta Lenártová a riaditeľ Magistrátu mesta Košice Pavol Lazúr.
Psychosociálne centrum pripravilo na tento rok niekoľko zaujímavých projektov. Jedným z nich je aj kultúrno-spoločenské podujatie Krehké duše, na ktorom sa 8. Júna na Hlavnej ulici predstavia hendikepovaní umelci.
Účasť v medzinárodnom anglickom jazykovom tábore vo Velence je na Základnej škole Staničnej už roky tradíciou. Aj tento rok sa skupinka 24 nadšencov z radov žiakov ZŠ Staničná 13 v sprievode dvoch pedagogických zamestnancov školy, učiteľky angličtiny a vychovávateľky zo školského klubu detí, vydali v ústrety rokmi osvedčenej kvalite zážitkov pri „malom Balatone“, ako jazero Velence domáci nazývajú.