Prejsť na obsah

Články - Archív článkov

Zoznam archivovaných článkov

Ak chcete vyhľadávať počkajte, inicializuje sa
Vyhľadávanie
ROK:
MOŽNOSTI: SAMOSTATNÝ ROZSAH
-

TEPELNÉ HOSPODÁRSTVO spoločnosť s ručením obmedzením Košice (TEHO) oznamuje svojim odberateľom, že dnes o 4:00 hod. došlo k prerušeniu dodávky teplej úžitkovej vody (TÚV) čiastočne na ulici Jilemnického, Zimná, Pajorova, Komenského, park Angelinum, Hviezdoslavova, Československej armády, Strojárenská, Jesenná, Jarná, Letná.
Viete, ktorá svetová veľmoc vlastní najvýkonnejší superpočítač na svete a kde je ukrytý? Odpoveď je veľmi jednoduchá - nie je to Deep Blue porážajúci veľmajstrov v šachu, ani americký Cray či čínsky Tianhe-1A. Najvýkonnejší počítač na svete je bližšie ako by ste čakali, je v našej vlastnej hlave.
Vyhodnotením autorskej súťaže detí Literárne Košice Jána Štiavnického sa dnes začal tretí deň literárneho festivalu Číta celá rodina, ktorý organizuje Knižnica pre mládež mesta Košice
Do Košíc príde delegácia z Liverpoolu, ktorá pred tromi rokmi zvíťazila v projekte Európske hlavné mesto kultúry. Cieľom jej návštevy bude odovzdať skúsenosti z príprav a realizácie projektu košickým zástupcom tohto medzinárodného kultúrneho projektu.
V štyroch košických mestských častiach (MČ) zajtra štartuje spoločensko-kultúrny program, ktorý MČ pripravili v spolupráci s Mestom Košice pri príležitosti Európskeho dňa susedstva. Na Juhu, Jazere, Dargovských hrdinov a Košickej Novej Vsi sa stretnú susedia pri dobrej hudbe, občerstvení a v rodinnej atmosfére.
Len nedávno Košice prekonali rekord v počte žiakov, ktorí na Hlavnej ulici tancovali štvorylku. Zúčastnilo sa jej až 6 252 študentov. Teraz je pred metropolou východu nová výzva. Už dnes môžete všetci urobiť podobný rekord v rámci World challenge day (WCD), keď sa doň v čo najväčšom počte zapojíte minimálne 15 minútami športovania.
V priestoroch Historickej radnice prebehlo 7. mája v poradí už 17-te odovzdávanie cien tým, ktorí sa svojou činnosťou zaslúžili o rozvoj nášho mesta. Z rúk primátora Richarda Rašiho si ceny prebralo viac ako 20 jednotlivcov a 6 kolektívov, medzi ktorými sa tento rok uznania dostalo historikom, publicistom, umelcom, mnohonásobným darcom krvi, lekárom, zdravotníckym zariadeniam, ale aj automechanikom, tanečníkom či pedagógom.
Slávnostným uvedením do života knihy Chlapec a pes obľúbenej českej autorky Ivony Březinovej sa dnes predpoludním v Knižnici pre mládež mesta Košice na Tajovského 9 začal literárny festival Číta celá rodina, ktorého zámerom je podporiť záujem o knihy a čítanie v rodinách.
Mesto Košice a Základná umelecká škola Márie Hemerkovej Vás pozývajú na ďalší koncert v rámci 4. ročníka projektu „Predstavujeme košické talenty" dňa 25. mája 2011 do Veľkej sály Historickej radnice na Hlavnej ulici
To, že budova košického magistrátu nemusí byť len administratívnym srdcom mesta, ale aj netradičným miestom poznania, krásy i relaxu, dokazujú najnovšie počiny jej správy. Vstupné priestory „bieleho domu“ v súčasnosti ponúkajú svojim návštevníkom dve zaujímavé výstavy. Prvá je venovaná svetoznámemu nórskemu dramatikovi, druhá svetu detských predstáv, ktoré farbami pútavo zachytili žiaci ZUŠ Bernolákova.