Prejsť na obsah

Články - Archív článkov

Zoznam archivovaných článkov

Ak chcete vyhľadávať počkajte, inicializuje sa
Vyhľadávanie
ROK:
MOŽNOSTI: SAMOSTATNÝ ROZSAH
-

Približne v polovici decembra sa zintenzívnili zosuvy pôdy na Kostolianskej ceste, kde bola a je vyhlásená mimoriadna situácia. Padajúce kamene ohrozujú zdravie a životy ľudí, ktorí túto cestu využívajú. Od zajtra preto bude uzatvorená až do odvolania.
V závere minulého roka sa vo foyer košického magistrátu uskutočnila vernisáž výstavy Premeny môjho mesta. Košický lesník a fotograf Ladislav Kočik na nej prezentuje 260 dvojíc fotografií, na ktorých porovnáva historické zábery Košíc, starých niekedy aj vyše storočia, s pohľadmi súčasníka.
Či sa to Bratislavčanom páči alebo nie, no na Slovensku sa prvýkrát premietal film v Košiciach. Dokonca sa to stihlo ani nie do roka od prvej platenej projekcie na svete v podaní bratov Lumièrovcov v Paríži. Udialo sa to 19. decembra 1896 v starom hoteli Schalkház, ktorý stával presne tam, kde teraz hotel Doubletree by Hilton.
Predmet zákazky: Protipovodňové opatrenia – vykonávanie povodňových záchranných prác podľa zákona NR SR č. 7/2010 Z.z. o ochrane pred povodňami Predpokladaná hodnota zákazky (bez DPH) je: 3.450,- € Termín na predloženie ponuky: do 10.01.2012 do 10:00 hod.
Ani tohoročné najkrajšie sviatky roka sa v Košiciach nezaobišli bez tradičného primátorského punču. Na vianočných trhoch ho niekoľkokrát ponúkal aj samotný primátor Richard Raši, ktorý zaň spolu s ostatnými predajcami vyzbieral krásnu sumu – 13 100,63 eur. Radosť ňou urobia tým, ktorí to najviac potrebujú.
Košickí hokejisti brankár Alexandr Hylák, obranca Ján Tabaček a útočníci Miroslav Zálešák, Stanislav Gron a Richard Jenčík zavítali medzi deti zo škôr ZŠ Masarykova a ZŠ Bruselská a v priestore hokejovo vyzdobenej telocvične absolvovali zaujímavú besedu a následnú autogramiádu.